שאלה בקשר למרווח בין ארוחות לחולה סכרת

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/05/2023 | 22:09 | מאת: קרן

שלום לך ד"ר בתפריט שהוצע לי לאיזון סכרת כל ארוחה במרווח של 3 שעות מהאחרת, למשך כל היום. הארוחות ביניים שנכתבו לי לא כל כך עוזרות לי לשבוע בין העיקריות (בין צהריים וערב לדוג'). השאלה שלי היא - ידוע לי כשכשיש רעב, הסוכר בגוף עולה. האם לתת לגוף להתרגל לתפריט וכך הרעב יפסק עם הזמן, או שאני מזיקה לגוף ורק מעלה את הסוכר בדם מאחר ואני מוצאת את עצמי רעבה עם הדיאטה שהוגשה לי. תודה !

שלום רב. א. אנחנו מרגישים את הרעב כאשר הסוכר בדם יורד. לחולה סוכרת המקבל אינסולין- הירירידה ברמת הסוכר עלולה להיות מסוכנת. ב. לא ניתן לתת יעוץ תזונתי פרטני דרך הפורום. נא לפנות לרופא המטפל ולתזונאית המטופלת, ולדון איתם על כל הנושאים שעולים לך במהלך הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס