השפעה של הפסקת טיפול בטסטוסטרון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10/05/2023 | 21:21 | מאת: אור

שלום בשנות הארבעים בגלל רמה נמוכה של טסטוסטרון אני משתמש קצת למעלה משנה בג'ל טסטומקס. בזמן הזה ירדתי במשקל 10-15 קילו. אני מבין שמשקל עודף הוא אחד הגורמים לחסר. האם כעת לאחר שירדתי במשקל אפשר לנסות להפסיק את השימוש בטסטומקס ולראות מה קורה? כמה זמן לוקח לגוף לייצר מחדש בכוחות עצמו טסטוסטרון? ומה צפוי בזמן הזה מהרגע שמפסיקים את השימוש בתרופה עד שהגוף מייצר לבד? כמה זמן לאחר הההפסקה יש לעשות בדיקת דם לראות מה קורה? והאם יש סיכון או חסרונות בהפסקת השימוש בתרופה? כל השאלות הן לידע, כמובן שאעשה הכל בתיאום עם האנדוקרינולוג. תודה

שלום רב, א.האם כעת לאחר שירדתי במשקל אפשר לנסות להפסיק את השימוש בטסטומקס ולראות מה קורה?-אינני יודעת מה הסיבה לטסטוסטרון נמוך. תברר עם הרופא המטפל שהמליץ על הטסטומקס, האם יש משמעות בנסיון להפסיק הטיפול. כמה זמן לוקח לגוף לייצר מחדש בכוחות עצמו טסטוסטרון?- 3-12 חודשים. ומה צפוי בזמן הזה מהרגע שמפסיקים את השימוש בתרופה עד שהגוף מייצר לבד?- כל הסימטומים שהיו לפני התחלת הטיפול. כמה זמן לאחר הההפסקה יש לעשות בדיקת דם לראות מה קורה?- 3 חודשים. והאם יש סיכון או חסרונות בהפסקת השימוש בתרופה?- כל התוצעות שהיו לפני הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

15/05/2023 | 12:02 | מאת: אור

שלום תודה על המענה הרופאה כתבה שלגוף לוקח 3-12 חודשים לייצר טסטוסטרון מחדש בכוחות עצמו. אם אני מבין נכון, כשלוקחים טפול הורמונלי חילופי אז הייצור הטבעי של הגוף מדוכא לגמרי. אם כך אז בהפסקה של הטיפול המצב לכאורה אמור להיות גרוע יותר מאשר לפני הטיפול. כי לפני הטיפול היה את הרמה הטבעית אמנם מתחת לנורמה אבל עדיין היה משהו, אך בגלל הטיפול הגוף הפסיק לגמרי לייצר וממילא עד שהוא מתחיל לייצר צפויה רמה אפסית של טסטוסטרון וממילא אולי אמור להיות גרוע יותר מאשר לפני הטיפול? יש דרך לעודד ולזרז את הייצור הטבעי של טסטוסטרון לאחר הפסקת טיפול הורמנלי? תודה תודה

שלום רב, אתה מבין נכון, הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחמרה במצבך. אבל זו הדרך. ואנחנו לא יכולים לדעת מראש כמה זמן יקח לגוף להגיע לרמה טביעת מרבית של ההורמון. אם אתה רוצה לבדוק האם חל שיפור- זו הדרך בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס