אבחון נכון של אוסטאופניה/אוסטופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10/05/2023 | 21:06 | מאת: שוש

שלום, איך ניתן להבין אם מדובר ברמת עצם גבוהה ותקינה שנראית בבדיקת צפיפות עצם או שמדובר למעשה בהסתיידות/שינויים ניווניים במפרקים ?

שלום רב, ההסתיידויות מופיועות בעמוד שדרה מותני. בבדיקת צוואר הירך ניתן לראות צפיפות העצם ה"אמיתית". בנוסף, אם מדובר בהסתיידויות, כדאי לעשות צילומי רנטגן לצורך אבחנה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס