הנמכה בגופי החוליה מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/03/2023 | 14:22 | מאת: מיכל

גבר בן 66 בצילום רנטגן עמוד שידרה יש הנמכה חלקית של גופי החוליה L1 ו-L2 מה זה אומר?(בדיקת צפיפות עצם נמצאה תקינה)

שלום רב. א. צריך לאות את הצילומים ולהבין האם מדובר בשברי דחיסה בחוליות. ב. אם כן מדובר בשברי דחיסה- צריך לעשות השוואה לצילומים קודמים, ולהבין האם מדובר בשברים חדשים. ג. אם מדובר בשברים חדשים-צריך לנסות להבין האם המטופל עבר חבלה שגרמה לשברים. ד. אם השברים החדשים התרחשו ללא חבלה- צריך לארגן בירור ולהבין האם הסיבה לשברים היא אוסטיאופורוזיס או מחלה אחרת. החלטה על הטיפול- בהתאם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס