תפקוד כלייתי וסכרת. האם הטיפול סביר?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/01/2023 | 11:18 | מאת: רבקה

שלום בגלל תפקוד כלייתי ירוד מתמשך כבר כמה שנים בבדיקות דם, קריאטנין מעל הנורמה, BUN גם מעל הנורמה, GFR נמוך, רופאת משפחה הפנתה לנפרולוג. מקבלת תרופות ליתר לח"ד וכן גלוקופאז לסכרת. רמת סוכר בצום בקופת חולים - 160 והמוגלובין מסוכרר- 6.10 האם הבדיקה של המוגלובין מסוכרר אמינה כשיש בעיה בתפקוד הכלייתי? לגבי הטיפול בסכרת אמר להמשיך על הגלוקופז', ואמר שלדעתו אין מקום כעת למעכבי SGLT2. ולגבי התפקוד הכלייתי - כתב שמדובר על PRERENAL AZOTEMIA על רקע משתן ואין לו משמעות. מה זה אומר? האם יכול להיות שקריאטנין יהיה 1.2-1.4 וGFR נמוך וזה לא באמת מעיד על בעיה כליה אלא כפי שהוא כתב שאין לזה משמעות? האם רמת סוכר בצום בבוקר של 160 יכולה להיחשב למצב תקין ואינה מצריכה שינוי תרופתי? ולמה בעצם לא להחליף למעכבי SGLT2 , תרופה שגם שומרת על הכליות? האם לדעתך התשובות מספקות והגיוניות או שיש מקום לחוות דעת נוספת? תודה רבה

שלום רב, א.לגבי טיפול תרופתי- אינני יכולה להחליט ולהמליץ על טיפול כלשהו בפורום. נא לדון עם רופא המטפל בלבד! ב. אינני יכולה לדון בפורום באבחנה- יש או אין פגיעה כליתית. על זה גם יש לדבר עם רופא- זה- או אחר- בפגישה, תוך התייחסות לבדיקות מעבדה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס