בת 36 שנה וחצי לאחר ניתוח פראתרויד הסרת בלוטה מוגדלת

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/12/2022 | 22:17 | מאת: יולי

לאחר כשנה וחצי אחרי ניתוח פראתרויד, הסרת גידול מהבלוטה מיד לאחר הניתוח כל הערכים תקינים, סידן וother בת 36 היום הגיעו תוצאות בדיקות הכל תקין. חוץ מpth ערך 78 האם לאחר הסרת הבלוטה והכל הסתדר יכול לחזןר שוב?

שלום רב, א. כן, לפעמים יש חזרה של המחלה, אבל אם רמת הסידן תקינה- הסיבה היא ככל הנראה אחרת ב. יתכן חסר בויטמין D, שגורם לעליה ב- PTH. תבדקי רמת ויטמין D, ובמידה ונמוך- תתחילי לקחת תוסף ויטמין D ותחזרי על בדיקות סידן, זרחן, אלבומין, וויטמין D, PTH לאחר מספר חודשים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס