הירידה בצפיפות העצם לאחר גיל המעבר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/12/2022 | 12:46 | מאת: אירית

קראתי שאישה לאחר גיל המעבר מאבדת 1-4 אחוזים מצפיפות העצם. האם הכוונה ל- bmd, או לצפיפות הירך בלבד?

שלום רב, BMD זה Bone mass density באופן כללי, גם בצוואר הירך, גם בעמוד השדרה. והכוונה היא לירידה בbone mass densuty באופן כללי, בעברית BMD זה צפיפות עצם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס