שאלות על אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

08/12/2022 | 13:59 | מאת: אירית

1.האם יותר כדאי כדורים לצפיפות עצם, מאשר עירוי זומרה, כי אם יהיו תופעות לוואי קשות, אוכל בקלות להחליף את סוג הכדורים,ואילו העירוי ישאר להרבה זמן? 2. כמה זמן אחרי עקירה או השתלת שן אפשר להתחיל את העירוי? 3.כמה זמן אחרי הפסקת הזומרה, ניתן לעשות עקירה או השתלת שן? 4. יש כדורים בוני עצם, או שבוני עצם זה רק בעירוי?

שלום רב, .האם יותר כדאי כדורים לצפיפות עצם, מאשר עירוי זומרה, כי אם יהיו תופעות לוואי קשות, אוכל בקלות להחליף את סוג הכדורים,ואילו העירוי ישאר להרבה זמן?- תופעות לוואי הרי לא ימשכו שנה. על סוג הטיפול יש להחליט עם רופא המטפל. 2. כמה זמן אחרי עקירה או השתלת שן אפשר להתחיל את העירוי?- כאשר הפצע בפה יסגר. 3.כמה זמן אחרי הפסקת הזומרה, ניתן לעשות עקירה או השתלת שן?- רופא שיניים אמור להחליט. אפשר גם לעשות בדיקת דם פרטית ולבדוק מדדי פירוק העצם, לבדא שהוא לא מדוכא, ואז רופא השיניים אמור להחליט מה ומתאי הוא עושה. 4. יש כדורים בוני עצם, או שבוני עצם זה רק בעירוי?- אין כדורים בוני עצם, ואין תרופה בעירוי שבונה עצם. בוני עצם קיימים בזריקות- יום-יומיית או חודשיות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס