רמות גבוהות של סידן בדם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/11/2022 | 22:59 | מאת: מישהו

שלום, אמי בת 67, מאובחנת מזה שנים באוסטופניה ובעלת רקע משפחתי של אוסטאופורוזיס (מהאם). כבר כמה שנים שמקבלת תוצאות מוגברות של סידן בדם (עד 10.66mg/dL, כשהנורמה עד 10.22). PTH תקין. ויטמין D - מעט נמוך (55.3 nmol/L) תפקודי בלוטת תריס, כימיה כולל חלבונים ואיסוף שתן לסידן תקינים. לא מקבלת תוספי סידן אלא רק ויטמין D במינון של 1000 יחב"ל ביום. מדוע אם כן רמות הסידן בדם חורגות מהנורמה? האם יש בירור נוסף שצריכים לעשות?

שלום רב, א. יש לחשב תוצאה של בדיקת הסידן בהתאם לרמת חלבון אלבומין, שה סידן מצורף אליו. יתכן ורמת הסידן המחושבת לאלבומין תהיה טובה, ואז אין צורך בבירור נוסף. אם רמת הסידן תצא מוגברת גם לאחר חישוב לפי אלבומין- יש צורך בבירור נוסף, במטרה לשלול גידול שפיר בבלוטת יותרת התרוס- פהרהתירואיד. לצורך זה נא לפנות לרופה המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס