תפקוד של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/11/2022 | 14:47 | מאת: הראל

שלום אם TSH תקין, זה שולל בעיה בבלוטה מבחינה תפקודית ואין צורך בבדיקת FREE T3 ו- FREE T4, או שיכול להיות שTSH יהיה תקין ויש בעיה? במידה וכן, מדוע לא בודקים גם את ההורמונים הללו במקביל לבדיקת TSH? אני מטופל אצל אנדוקרינולוג בגלל רמת טסטוססטרון נמוך, ציינתי בפניו שאני סובל מפעימות מוקדמות והאם יש משהו שקשור אליו, אמר שלא, כנראה בגלל TSH תקין, אך נתן לי לעשות בבדיקת הביקורת בעוד 3 חודשים TSH וכן FREE T 4 (בלי T3ׂׂׂׂ) יש איזו סיבה מאחורי זה שקיבלתי רק T4 בלי T3 או שהוא שכח? ושאלונת לגבי השימוש בג'ל טסטוסטרון, הבנתי שרצוי למרוח באזור ללא שיער, מה הסיבה? חוסר ספיגה במקום שיש שיער או מסיבות אחרות? והאם עדיף את הכל באזור מריחה אחד או לפזר בכמה מקומות (למשל ב2 צידי הגוף)? תודה תודה

שלום רב, א. בדרך כלל בדיקת TSH מספקת להערכת תפקוד בלוטת התריס. אם לרופא יש צורך לבדיקות T4, T3 - הוא יכול לבקש לבצעם. ב. במקרה שלך הרופא חושב שבדיקת TSH וT4 תספק אותו. ג. מומלץ למרוח גל טסטוסטרון באזורים ללא שיער,כדי לספק ספיגה טובה יותר דרך העור. ד. אתה יכול למרוח את הגל במקום אחד או לחלקו ולמרוח משני הצדדים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס