רמות נמוכת של LH ו-FSH קשורות לטיפול בטסטוסטרון?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/11/2022 | 23:17 | מאת: yair

שלום בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון קיבלתי מאנדוקרינולוג המלצה לג'ל תחליפי. הייתי במינון של 50, זה העלה לי את רמת הטסטוסטרון מעל הטווח העליון, הרופא אמר לי להשתמש יום אחד ב-50 ויום אחד ב-25. בדיקת דם לאחר כמה זמן הראתה עליה בהמוגלובין - 18, והמטוקריט -54. ירדתי לכמות של 25. כעת בבדיקת דם המוגלובין 17.20, והמטוקריט קצת מעל הטווח העליון 50.50 טסטוסטרון 12.30 (טווח הערכים 8.10-32.00) LH - 0.15 (טווח הערכים 0.50-12.00) FSH - 0.95 (טווח הערכים 0.95-12.00) 1. האם רמת טסטוטסטרון 12.30 מספקת או שזה עדיין נמוך? להעלות מינון זה בעייתי כי זה מעלה לי המטוקריט והמוגלובין. 2. האם רמות LH ו FSH נמוכות זה תוצאה של הטיפול בג'ל טסטמוקס או שאין קשר וזה מעיד על בעיה? (אם קראתי והבנתי נכון, אז כשיש רמות נמוכות של LH-FSH הללו זה מכוון לכך שהבעיה של הטסטוסטרון הנמוך היא בגלל בעיה בהיפופיזה?) אני כמובן אמור להגיע לאנדוקרינולוג לייעוץ, אך אשמח לשמוע מה דעתך על התמונה המצטיירת והאם יש בעיה, ומה נדרש לעשות. תודה

שלום רב, א. האם רמת טסטוטסטרון 12.30 מספקת או שזה עדיין נמוך?- מספקת. ב. האם רמות LH ו FSH נמוכות זה תוצאה של הטיפול בג'ל טסטמוקס או שאין קשר וזה מעיד על בעיה?- אינני יודעת מה היו הערכים לפני הטיפול. יתכן והיו נמוכים, ועקב כך ישנו חוסר בטסטוסטרון. אך אם היו תקינים או מוגברים- זו תוצאה של הטיפול. ג. אם קראתי והבנתי נכון, אז כשיש רמות נמוכות של LH-FSH הללו זה מכוון לכך שהבעיה של הטסטוסטרון הנמוך היא בגלל בעיה בהיפופיזה?- כן, זה בדיקו מה שכתבתי מעלה: אם היו נמוכים לפני הטיפול- הבעיה בהיפופיזה. אם היו תקינים או גבוהים לפני הטיפול וירדו עם הטיפול- זו תוצאה של הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס