ונופר השפעה על הגוף שאלה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/11/2022 | 04:58 | מאת: יעל

הי, האם ונופר יכול לגרום לאיבוד זרחן ורככת? מדובר בהזרקה לוריד עירוי 5 פעמים. כל פעם 200 מג. האם יש להפסיק אם חשים כאבי מפרקים ותחושת חום? אני עירוי שלישי. בשני העירויים הקודמים היתה לי עייפות וכאב ראש ומעין סחרחורת.. ולא מהאנמיה. תודה לך

שלום רב, האם ונופר יכול לגרום לאיבוד זרחן ורככת?-כן. האם יש להפסיק אם חשים כאבי מפרקים ותחושת חום?- א. צריך לבצע בדיקות דם לסידן, זרחן, אלבומין, ויטמין D, PTH בדם, וסידן, קריאטינין וזרחן בשתן, לשקול בדיקת צפיפות עצם(לדבר עם הרופא המטפל). ב. לדון עם המטולוג המטפל לגבי סוג הטיפול ומינונים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס