בדיקת שינה תחת טיפול בטסטוסטרון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/10/2022 | 22:25 | מאת: נעם

שלום בשנות הארבעים, מטופל מזה כמה חודשים בג'ל טסטומקס בעקבות רמת טסטוסטרון נמוכה. 1. מה הסיבה שטיפול בטסטוסטרון חלופי יכול לגרום או להחמיר דום נשימה בשינה? על מה הוא משפיע? והאם זה משפיע מיידית או רק בשימוש בטווח ארוך? 2. אם אני אמור לעשות בדיקת שינה, אך אני לא רוצה שהיא תהיה תחת השפעה של הטסטומקס, בכדי לדעת אם יש לי בעיה ולא בגלל הטסטומקס (אני רוצה להימנע ממצב שבו רק בגלל הטסטומקס אזדקק לטיפול בדום נשימה בשינה). כמה זמן לפני הבדיקה אני צריך להפסיק את השימוש בתכשיר בכדי שהוא לא ישפיע כלל על הבדיקה והיא תהיה אובייקטיבית לגמרי וללא תופעת לוואי של התרופה? אני מבין את חשיבות הבדיקה גם בזמן השימוש בתרופה, אך יותר חשוב לי בשלב ראשון לדעת האם בבסיס יש לי בעיה. תודה

שלום רב, תפסיק שימוש בג'ל לחודש לפני בדיקת שינה. טסטוסטרון גורם לדום נשימה בשינה עקב מנגנונים שונים, שינוים נוירו מוסקולריים בדרכי נשימה,שינוים מטבוליים, ותגובה לחוסר בחמצן ועודף פחמן. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס