שאלה על יוד ונטילת מולטי-ויטמינים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/09/2022 | 12:10 | מאת: נטלי

היי, אני מאובחנת עם מחלת גרייבס-פעילות יתר של בלוטת התריס. לאחרונה החלטתי שאני רוצה להתחיל ליטול מולטי-ויטמינים, אך ראיתי, שכמעט בכולם יש גם מרכיב של יוד. לעיתים באחוז מהקצובה היומית גבוה ולעיתים נמוך, אך ברוב המוחלט של המולטי-ויטמינים יש יוד. שאלתי היא, האם יש בעיה עם כך בשעה שאני מאובחנת במחלה? אני נוטלת מרקפטיזול ובסך הכל באיזון כרגע. אשמח לדעת מה לעשות. תודה. נטלי

שלום רב, אני מציעה שתקחי מולטיויטמינים ללא יוד, או לפחות בכמות שלא עולה על הקצובה היומית. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס