סוכר גבוה בבוקר תסמונת השחר?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/09/2022 | 22:28 | מאת: רינת

שלום מבוגרת שסובלת מסכרת ומטופלת במטפורמין, ועדיין רמות סוכר בבוקר גבוהות בסביבות 160 ואף יותר אך רמת המוגלובין מסוכרר 6.10. מה מהם אמין יותר? הסוכר בצום או רמת ההמוגלובין מסוכרר? האם יכול להיות שהמצב מאוזן ובכל זאת הסוכר בצום בבוקר גבוה מסיבות צדדיות כמו תסמונת השחר? יש דרך לדעת אם זה המצב? והאם תסמונת השחר היא כל אחד לפי שעת השינה וזמן היקיצה האישית שלו? לדוגמה מישהו שהולך לישון מאוחר וקם בהתאם ובודק סוכר בבוקר שאצלו זה ברך 10 בבוקר או שב10 בבוקר בכל מקרה תסמונת השחר לא קיימת?

שלום רב, שתי הדיקות אמינות. אני היתי מציעה להוסיף או כדור מטפורמין נוסף, או תרופה אחרת, כדי להוריד רמות הסוכר בבוקר. בברכה, דר ינלה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס