בדיקת העמסת סוכר 75

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/08/2022 | 02:14 | מאת: ערן

שלום במסגרת בדיקות כלליות אצל אנשים בריאים או כאלו עם ערכים גבוליים וטרום סוכרת בודקים רמת גלוקוז בצום, ורמת H1C. מדוע לא בודקים גם בדיקת גלוקוז באמצעות העמסת סוכר 75? יכול להיות מצב שרמת גלוקוז גבולית או כזו שבטווח טרום סוכרת, והמוגלובין מסוכרר תקין, ובדיקת העמסת סוכר תצא גבוהה ובעייתית? תודה

שלום רב, העמסת סוכר היא לא בדיקת שגרה. אם לרופא ישנו חשד למחלת הסוכרת למטופל- הוא יכול לבצע גם העמסת הסוכר. באנשים בריאים בדרך כלל מספיק לבדוק סוכר בצום והמוגלובין A1C. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס