טרום סוכרת זה מצב רפואי?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/08/2022 | 00:34 | מאת: יעל

שלום מקובל שמי שיש לו סוכר בצום בין 100 ל-126 זה נחשב לטרום סוכרת. האם טרום סוכרת זה מצב רפואי? כלומר זו מחלה שיש לה ביטויים בתפקוד הגוף או שזו רק הגדרה שמבטאת שיש סיכון להתפתחות סוכרת? מלבד רמזים בבדיקות דם לסוכר יש עוד משהו שיכול לאשש אבחנה של טרום סוכרת? והאם טרום סוכרת זה מצב הפיך לגמרי ואפשרי לשנות את המצב למצב של אדם בריא לגמרי או שאפשר רק לרפא את הביטויים שלה בירידה ברמת הסוכר בדם? תודה

שלום רב, במצב טרום סוכרת, המטופל לא אמור לסבול מתלונות הקשורות לסוכרת. המטרה של אבחנה זו- לתשומת לב למצב וצורך למעקב.. האבחנה מתבצעת על סמך בדיקות סוכרת בין 100ל 126 בצום, ורמת HBA1C מעל הנורמה ומתחת ל 6.5%. טרום סוכרת זה מצב הפיך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס