מטפורמין ותפקוד כליות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/08/2022 | 01:01 | מאת: זהבה

שלום האם מטפורמין עצמו יכול לגרום לפגיעה בתפקוד כלייתי? אם ה-GFR הגיע לאזור 45 תחת טיפול במטפורמין במינון המקסימלי של 3 כדורים ליום, האם זה מחייב להפסיק את הטיפול במטפורמין או שעדיין מקובל בערכים כאלו להמשיך טיפול במטפורמין במינון גבוה אף שהתפקוד הכלייתי קצת ירוד? תודה

שלום רב, האם מטפורמין עצמו יכול לגרום לפגיעה בתפקוד כלייתי?- לא. מומלץ להפסיק מטפורמין עם GFR <30. אך יש לדון על כל מקרה באופן פרטני. לכן נא לפנות לרופא המטפל, והוא יחליט, אם להמשיך בטיפול, ובאיזה מינון. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס