האם יש לזה השפעה על תוצאות מדידת סוכר.

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/08/2022 | 11:36 | מאת: עוז

שלום, 1. האם יש הבדלים בין מדידת סוכר ביתית לבין בדיקת סוכר בקופ"ח? אם יש, כמה ההפרש? ולאיזה כיוון זה ההטייה? 2. האם שימוש בספריי סטרואידלי כמו אבאמיס, סטרונז וכדו' משפיע על תוצאות בדיקת סוכר בצום? א"כ האם מי שמשתמש בספריי באופן קבוע אינו יכול לסמוך על תוצאות בדיקת סוכר בצום? במקרים גבוליים למשל, אם זה קצת מעל 100 שאצל אדם רגיל זה נחשב לטרום סוכרת, ואם השימוש בספריי מעלה את רמת הסוכר זה אומר שלא מדובר בטרום סוכרת או שלא משנה מה הסיבה לעליה גם אם היא משנית לשימוש בתרופה זה עדיין נחשב לטרום סוכרת? תודה

שלום רב, א. בדיקות דם מהוריד יכולים לתת תוצאה גבוהה יותר ב כ 20% מהבדיקה מאצבע בבית. ב. שימוש בתכשירים סטרואידליים בספריי לא רומים לעליה רמות הסוכר . בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס