רכיבה על אופניים פוגעת בצפיפות העצם?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/08/2022 | 09:10 | מאת: top

שלום דר' סיגל, אני בת 35 ואובחנתי לפני 15 שנה עם אוסטאופורוזיס (במעקב), ככל הנראה על רקע תת תזונה. אני מקפידה על ביצוע פעילות גופנית של 30 ק"מ אופניים או 15 ק"מ ריצה (6-7 פעמים בשבוע) ותרגילי חיזוק לשרירים בתדירות של 3-4 פעמים בשבוע, במשקלים קלים יחסית, כמובן בשילוב של תרגילי גמישות יומיומיים. קראתי לא מזמן כתבה שרכיבה על אופניים פוגעת בצפיפות העצם. נראה לך הגיוני? אם כן, כדאי לדעתך לוותר ולעשות רק ריצות? אולי זה בכלל נוגע רק לרכיבות ממושכות?

שלום רב, א.רכיבה על אופניים עלולה לגרום לנפילה ושברים. ב. מומלץ לשמור על משקל תקין ומחזור טביע למניעת אוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

18/08/2022 | 13:35 | מאת: top

תודה. לא בטוחה שהבנתי, הרי בכל ספורט אפשר להפצע (גם בריצה אפשר ליפול). על איזה ספורט אקטיבי ונעשה באוויר הפתוח את ממליצה?

שלום רב, נכון, בכל ספורט אפשר להפצע, אך הסיכון לחבלה גבוה יותר ברכיבת אופניים, ועופנוע. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס