האם הסוכר תקין או שיש צורך לבדוק?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/08/2022 | 23:14 | מאת: יואב

ערב טוב בן 47, ללא רקע של סכרת או מחלה אחרת. בבדיקת דם אחרונה ערך הגלוקוז 100 בדיקת דם לפני כמה חודשים היה 97 שנה לפני כן 86 וכך לאורך השנים האחרונות, לפעמים ערכים באזור 86, לפעמים באזור 97-100, הכי גבוה שהיה לי בצום היה 105. H1C - 5.30 (אף פעם לא עברתי את הרמה הזו). האם ערך של 5.30 נחשב למעולה או שצריך לשפר את זה ולרדת יותר? אם אף פעם לא עליתי מעל 5.30, זה שולל מצב של טרום סוכרת או לא? האם יש דרך נוספת לדעת (אם יש בכך צורך) האם מצב הסוכר אצלי תקין אף שההמוגלובין מסוכרר תקין? יש טעם בבדיקת העמסת סוכר? בקופה או שיש דרך לבדוק בבית? כמובן שבלי קשר לזה אני משתדל בעניין התזונה ופעילות גופנית אך רוצה להבין את המצב שלי. תודה

שלום רב, HBA1C 5.3%- תקין. מומלץ להמשיך לעקוב אחרי רמות הסוכר בדם, ולהימנע מצריכת פחמימות זמינות (ממתקים). בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס