הבנת תוצאות בדיקת שחלוף

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/08/2022 | 12:14 | מאת: נינה

שלום רב, בתוצאות שחלוף עצם ctx,tpinp האם ככל שהמספר גבוה יותר התוצאה טובה יותר? תודה רבה

שלום רב, מדובר בשני מדדים- מדדי פירוק CTX ומדד בניה P1NP., ולשנהם ישנם ערכי הנורמה. הערכת התוצאות תלויה גם בסוג הטיפול שהמטופל מקבל: בשימוש בתרופות נוגדות פירוק אנחנו מצפים לדיכוי המדדים, ובשימוש בתרופות בונות עום אנחנו מצפים לעליה במדד אחד או בשניהם, תלוי בטיפול. המדדים אלו מגיבים בדרך כלל יחד, כלומר, השינוי מתרחש לכיוון אחד- דיכוי או עליה בשני המדדים, אבל תרופות מסוימות ומצבי חןלי מסוימים גורמים לתגובה שונה בשני המדדים. כך שאי אפשר להתייחס למדדים באופן פשתני ולהגיד שיותץר גבוה זה יותר טוב.הכל צריך להיערך בצורה מלאה, בהתייחסות לגורמים רבים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס