שאלה על BUN גבוה ועל רמת הסוכר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/08/2022 | 22:23 | מאת: נועה

שלום. בת 71, ברקע יתר לח"ד וסכרת, מטופלת בכמה סוגי תרופות ללחץ דם, ולסכרת מקבלת רק מטפורמין במינון של 3 כדורים ליום. BUN - 41 (כמעט פי 2 מהערך העליון של הנורמה) כבר שנים שהוא מעל הנורמה אבל לא ברמת עליה כזו. גלוקוז בצום באזור 158 סוכר תלת חודשי באזור 6 (פלוס מינוס) GFR באזור 46 קריאטנין בגבול העליון של הנורמה 1.20 המוגלובין והמטוקריט קצת מתחת לגבול התחתון של הנורמה (כבר שנים שזה כך). האם העליה בBUN נחשבת משמעותית? האם ניתן לדעת אם זה בגלל חוסר שתיה (היא שותה די הרבה) או מסיבות אחרות כמו פגיעה בכליות? ואם זה קשור לכליות האם יכול להיות שזה מתבטא רק בזה? כי הקריאטנין בטווח הנורמה. האם יש קשר בין ה-BUN לרמות הנמוכות של המטוקריט והמוגלובין? האם רמות הסוכר בצום סבירות או שנדרש לחשוב על טיפול אחר (עד היום הטיפול רק אצל רופאת המשפחה)? תודה

שלום רב, א. הערכת תפקוד כליתי מבוססת על רמות קריאטינין ו GFR. העליה ב BUN יכולה לשקף גם מצב התיבשות. ב. האם יש קשר בין ה-BUN לרמות הנמוכות של המטוקריט והמוגלובין?-לא נראה כך. ג. לגבי טיפול בסוכרת- 158 בבוקר הוא ערך די גבוה, אפשר לשנות את הטיפול ולנסות להוריד אותו, תוך שמירה על תפקוד הכליות. לצורך דיון והתאמת הטיפול יש לפנות לרופא המטפל. אין התאמת הטיפול דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס