תרופה לאוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/07/2022 | 19:29 | מאת: אריה

אני סובל ממחלת חניכיים כרונית בעיות בשיניים ומאוסטאופורוזיס . האם יש תרופה לאוסטאופורוזיס שלא משפיעה על טיפול בשיניים? ידוע על תוצאות לוואי של תרופות מסוג ביפוספאטים (פגיעה בלסת,נקרוזה).

שלום רב, א. אין הורית נגד טיפולי חניכיים בזמן שימוש בתרופות נגד אוסטיאופורוזיס. ב. סיכון לסיבוכים בפה אחרי עקירת שן או השתלת שיניים עם שימוש בתרופות נגד אוסטיאופורוזיס עומד בשיעור כ 1 ל10000 מטופלים בשנה, כלומר, נמוך מאוד. ג.עם מספר תרופות נגד אוסאיאופורוזיס ניתן לעשות הפסקה למספר חודשים, לבצע טיפולים כירורגיים בפה, ולחדש טיפולנגד אוסטיאופורוזיס. ד. יש לדון עם רופא המטפל, כי לא כל התרופות ניתן להפסיק, ולא בכל מטופלים ניתן להפסיק הטיפול. ה. יש לדון עם רופא המטפל על אפשרות שימוש בתרופות אחרות: אביסטה, פורטיאו, אביניטי. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס