טסטוסטרון ועליה בכדוריות אדומות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/07/2022 | 01:57 | מאת: יניב

שלום טיפול בטסטוסטרון (במריחה על העור) למי שסובל מטסטוסטרון נמוך בשנות הארבעים. במידה וההמוגלובין וההמטוקריט עולים מעל הגבול העליון של הנורמה, האם צריך להפסיק את הטיפול או לא בהכרח? במידה ומותר להמשיך, האם יש צורך במדללי דם או משהו אחר, או לא בהכרח? והאם ישנו איזה גבול שאם מגיעים אליו (בהמוגלובין והמטוקריט)חייבים בכל מקרה להפסיק? במידה וצריך להפסיק, איזה אופציות יש , אם בכלל, לטפל בטסטסטרון הנמוך (שמשפיע לא רק על המיניות אלא גם בשאר הדברים) במקרה כזה? בתודה מראש

שלום רב, בעליה בהמטוקריט מעל 50% מומלץ להפסיק שימוש בטסטוסרון. לא מומלץ להשתמש במדללי דם. החלטה אישיות לגבי הטיפול יש לקבל אך ורק בפגישה עם רופא. בברכה, דר ילנה סחגל

19/07/2022 | 11:47 | מאת: יניב

שלום מה הסיבה שההמטוקריט עולה כתוצאה מטיפול בטסטוסטרון? ולמה אצל אחד זה עולה ואצל השני לא? וברמה העקרונית, מי שאינו יכול טיפול בטסטוסטרון בגלל סיבה כזו או אחרת, האם יש בכלל מענה עבורו או שהוא צריך לחיות אם טסטסטרון נמוך? תודה

שלום רב, א. כי טסטוסטרון מעלה מספר תאי דם אדומים . ב. כי לכל תרופה ולכל גירוי בני אדם שונים מגיבים באופן שונה. ג. נא לפנות לרופא המטפל ולדון אתן אופציות טיפוליות. לא ניתן לענות דרך הפורפ על שאלה זו. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס