מעקב ערמונית בזמן טיפול בטסטוסטרון חלופי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/06/2022 | 00:41 | מאת: רונן

שלום בעקבות רמות טסטוסטרון נמוכות אני מקבל טיפול חליפי של ג'ל למריחה. (בלי קשר לזה הייתי אצל אורולוג לפני כמה זמן, רמת PSA היתה תקינה, אך ערמונית מעט מוגדלת בבדיקה ידנית של הרופא). מה ההשפעה של זה על הערמונית? האם בהכרח זה מגדיל את הערמונית? איזה מעקב נדרש? רק של רמות PSA או משהו נוסף? כמה זמן לאחר התחלת הטיפול צריך לבדוק? תודה

שלום רב, א. ישנן עדויות על השפעת טסטוסטרון להגדלת בלוטת הערמונית. ב. המעקה הוא בדיקות PSA ובדיקה אורולוגית של ערמונית ג. יש להתייעץ עם אורולוג המטפל לגבי המעקב וגם לגבי המשך הטיפול- האם הוא לא מתנגד לטיפול בטסטוסטרון. ד. כדאי גם להתייעץ אם אנדוקרינולוג שהתחיל טיפול בטסטוסטרון. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס