זריקת פרוליה עד מתי?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/06/2022 | 11:18 | מאת: משה

דר' ילנה סיגל, שלום רב, אימי בת 87 מקבלת זריקת פרוליה כבר 4 שנים, הייתה במעקב אצל רופאה אנדקרינולוגית מדהימה שבינתיים עזבה את הקופ"ח, מאז שהרופאה עזבה לפני כשנתיים לא ביקרנו רופאה אנדוקרינולוג, 1. האם יש צורך במעקב? מה להביא בביקור חרופא אנדוקרינולוג? אלו בדיקות מעבדה 2. אני יודע שאסור להפסיק פרוליה בשום אופן ללא רופא, בגלל תופעת "ההדף" אך לכמה שנים לוקחים פרוליה? תודה רבה

שלום רב, א. טיפולי בפרוליה ניתן להמשך במשך שנים רבות, ללא הרגלת זמן. ב. עדיף להיות במעקב אנדוקרינולוגי. נא לעשות בדיקות דם למשק סידן- רמות סידן, זרחן, אלבומין, ויטמין D, וגם בדיקות ספירת דם, סוכר והורמוני בלוטת התריס. הרופא יחליט האם יש צורך בבדיקת צפיפות עצם חדשה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס