שלום: כמה פעמים בשבוע להיחשף לשמש?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

07/06/2022 | 07:34 | מאת: יו

באיזה שעות להיחשף לשמש? וכמה דקות להיחשף לשמש? תודה!

שלום רב, באיזור שלנו- בין 11 ל 15, משך החשיפה 15-20 דקות עם פנים, כפות ידיים ורגליים חשופות, ללא שימוש בקרם הגנה. בברכה, דר ילנה סיגל

07/06/2022 | 10:01 | מאת: יו

האם אפשר להיחשף לשמש במשך שעה ביום אחד בשביל כל השבוע? (במקום להיחשף כל יום?) והאם יש תועלת בחשיפה לשמש? תודה.

שלום רב, תועלת בחשיפה לשמש היא איצור טבעי של ויטמין D. האם שעה בשבוע תהיה מספקת- קשה לדעת, כי יצור ויטמין D תלוי גם במזג אביר (אננים), וגם ישנו סיכון לקביעות עור בחשיפה ארוכה יותר. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס