בדיקת GH ו- IGF1 מצריכים צום?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/05/2022 | 21:35 | מאת: רוני

שלום קיבלתי הפניה לבדיקות GH ו-IGF1. כתוב על טופס הבדיקה שיש צורך בצום. (באתי לעשות את הבדיקה ושאלו אם אני בצום ולא הייתי, לא שמתי לב שצריך, לא חשבתי שצריך). את הבדיקות בפעם הקודמת עשיתי במסגרת בדיקות כלליות כך שממילא היה נדרש צום, כעת זה רק 2 הבדיקות הללו. מה מהם מצריך צום? וכמה שעות צום? אני עושה את הבדיקות בגלל IGF1 מעל הנורמה. האם גם במקרה של עודף יש צורך בצום או רק במקרה של חוסר? ואם לא עושים זאת בצום התוצאה תהיה גבוהה יותר או נמוכה יותר? תודה

שלום רב, יש לבצע הבדיקות בצום של 8 שעות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס