טסט אנדוקריני לפרולקטין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/05/2022 | 01:10 | מאת: יוסי

שלום הופניתי ע"י אנדוקרינולוג לבצע: PROL.+CORT 0-30-60-90-120 זאת בעקבות פרולקטין קצת מוגבר. לא קיבלתי מהרופא מידע או הנחיות לביצוע. מה זו הבדיקה הזו? במה היא שונה מבדיקת פרולקטין רגילה? יש הנחיות מיוחדות לפני? באם יש חשד להפרשת יתר של פרולקטין מהבלוטה, האם טסט כזה יכול לשלול בוודאות או לאשש בוודאות בעיה בבלוטה? תודה

שלום רב, פרולקין לפעמים נמדד גבוה כשה נמדד זמן קרוב מקימה מהמיטה. לכן מומלץ למדוד אותו 3 שעות לאחר קימה מהמיטה. מדידות חוזרות של פרולאקטין במשך שעתיים גם יכולות לעזור מבחינה זו. הפרולקטין עלול גם להעלות כתוצאה מסטרס של דקירת מחת. במקרה זה רמתו גם יורדת במדידות חוזרת. רמת הקורטיזול יכולה לשקף את רמת הסטרטס. הטסט הזה לא טסט סטנדרטי, כלומר, לא מופיע בקוים מנחים כלליים. יתכן ובמכון שאת/אתה עובר/ת בירור- ביצוע הטסט הזה נחשב הכרחי. נא לדון עם רופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס