PTH Intact גבוה וסידן תקין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/05/2022 | 11:39 | מאת: רונן

שלום אבא שלי בן 80 , ביצע בדיקות דם ושתן תקופתיות. תוצאות חריגות בתשובות המעבדה הין: Glucose 125 Cholesterol 249 Vitamin D 25 18 RDW-Red Cell Distri.Width 11.5 immunofixation test (b) נמצאו מספר פסי השקעה שאינם ניתנים לאיפיון. PTH Intact 58.3 יש לציין ש Ca-Calcium יצא עם ערך תקין של 10 השאלה שלי היא לגבי ה pth. רציתי לדעת מה משמעות התוצאה ? תודה מראש

שלום רב, לא ניתן לענות ללא התייחסות לכל הבדיקות, כולל קריאטינין, סידן, זרחן, אלבומין. ישנן מספר סיבות לעליה ב- PTH: הפרשה עודפת של ההורמון עקב גידול שפיר בבלוטת יותרת התריס הגורמת לעודף זידן, חסר בויטמין D, ואיספיקת כליות. בנוסף- תתכן עליה ב- PTH בנוכחות רמות סידן, קריאטינין וויט D תקינות כתוצאה משימוש בתרופות מסוימות. ויט D 18- באיזה יחידות? הערך נמוך, יכול להווה סיבה לעליה ב- PTH, במיוחד אם הויטמין נבדק ב-nmol/l. קריאטינין לא ידוע, אלבומין לא ידוע, טיפול תרופתי לא ידוע לי, לכן לא ניתן ליעעץ. נא לפנות לרופא המטפל לדיון וקבלת הסברים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס