סטרואידים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/04/2022 | 18:16 | מאת: מאור

שלום, יש לי הרבה שאלות סליחה מראש. סבא שלי מתחיל טיפול במאלומה שכולל סטרואידים 40 מג פעם בשבוע לפחות לשמונה חודשים. יש לו אי ספיקת כליות ואוסטאופורוזיס, מקבל אלפא די ופרוליה. אין נגעים בעצמות. 1. האם מינון כזה של סטרואידים גבוה יותר מאשר מקבלים חולים במחלות אחרות? 2. האם הוא צפוי להעלות את הסוכר ועד כמה? האם יכולה להיות סכרת? 3. האם העלייה רק באותו יום של הלקיחה והאם אפשר לעשות משהו כדי להימנע ממנה? תרופה או משהו אחר? שהרי גם פעם בשבוע עם סוכר גבוה לא טובה 4. כל כמה זמן לבדוק סוכר והאם להיות במעקב אנדוקרינולוג? בנוגע לעצמות - כאמור אוסטאופורוזיס מקבל פרוליה אין נגעים בעצמות 5. האם הסטרואידים יכולים להחמיר את האוסטאופורוזיס? 6. האם כדאי לקבל במקום פרוליה אקסגיבה שניתנת פעם בחודש? אם כן האם בגלל שכבר יש לו אוסטאופורוזיס או כי נותנים לכל אחד שיש לו מאלומה גם אם אין נגעים בעצמות? תודה

06/04/2022 | 18:21 | מאת: מאור

לא אמרתי אבל הוא בן 85 בהמשך ל 5 - אם לא היה אוסטאופורוזיס ובאדם בריא, האם 40 מג פעם בשבוע יכולים לגרום לפגיעה בעצמות? באיזה דרך?

שלום רב, א.- האם מינון כזה של סטרואידים גבוה יותר מאשר מקבלים חולים במחלות אחרות?-המינונים נקבעים באופן אישי, לפעמים גבוהים בהרבה מהמינון שלכם, נא לדון במינוני התרופות לטיפול במיאלומה -עם רופא המטולוג שמטפל בפציינט. ב.האם הוא צפוי להעלות את הסוכר ועד כמה? האם יכולה להיות סכרת?- כן וכן, ובמכה הסוכר עלול להעלות אין לנו יכולת לנבא. ג. האם העלייה רק באותו יום של הלקיחה והאם אפשר לעשות משהו כדי להימנע ממנה? - העליה עלולה להיות קבועה, אך גבוהה יותר ביום הטיפול. למניעה יש להקפיד בתזונה עם הגבלה בצריכת ממתקים ומאפים, ולעקוב אחרי רמות הסור, ולהתחיל טיפול תרופתי להורדת הסוכר, אם יהיה בכך צורך. ד.כל כמה זמן לבדוק סוכר והאם להיות במעקב אנדוקרינולוג?- מעקב רופא המשפחה מספיק. לפדוק על מספר ימים. ה. האם הסטרואידים יכולים להחמיר את האוסטאופורוזיס?- כן. ו.האם כדאי לקבל במקום פרוליה אקסגיבה שניתנת פעם בחודש? - לטיפול באוסטיאופורוזיס- לא. אבל אם יש צורך בתרופה זאת לטיפול במיאלומה- ההמטולוג המטפל יחליט על זה. בברכה, דר ילנה סיגל

10/04/2022 | 09:24 | מאת: מאור

דר תודה על התשובות המפורטות, כמה שאלות נוספות אם אפשר 1. באיזה דרך סטרואידים פוגעים בעצמות? 2. מה שכתבת לבדוק סוכר כל כמה ימים - צריך לקנות מד סוכר? 3. בנוגע לאקסגיבה - למה המינון הוא כל כך גבוה לעומת פרוליה והאם זה גם יכול לגרום לבעיות? 4. אם הוא מקבל פרוליה כבר יותר משש שנים זה בעיה?

שלום רב, א.. באיזה דרך סטרואידים פוגעים בעצמות?- מזרזים פירוק עצם. ב.מה שכתבת לבדוק סוכר כל כמה ימים - צריך לקנות מד סוכר?- או לקנות מד סוכר, או לבדוק בקופה. ג.- בנוגע לאקסגיבה - למה המינון הוא כל כך גבוה לעומת פרוליה והאם זה גם יכול לגרום לבעיות?- כי לטיפול באוסטיאופורוזיס מספיק 60 מג בחצי שנה, ובטיפול במחלות אחרות הפוגעות בעצם ישנו צמורך במינון כבוה יותר. ד. אם הוא מקבל פרוליה כבר יותר משש שנים זה בעיה?- לא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס