השימוטו וטיפול יתר ביוטירוקס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/04/2022 | 14:48 | מאת: שירלי

אני עם השימוטו מלידה, בת 40, מטופלת בעבר באלטרוקסין עכשיו עם יוטירטקס. בבדיקות דם האחרונות נראה שזה קצת בטיפול יתר אני חובבת ריצה ובריצה דיי איטית הדופק שלי נורא גבוה רציתי לדעת האם זה יכול להיות קשור לזה שהבלוטה עובדת קצת יותר מידי? תודה

שלום רב, הבלוטה לא עובדת יותר, אלא את מקבלת מינון גבוה יותר של התרופה. עודף של התרופה עלול לגרום לדופק מהיר. יחד עם זאת, יתכן שינן סיבות אחרות לדופק המהיר. אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל, ולתקן את מינון התרופה, ולעקוב על מדדים של הורמוני התירואיד, דופק, והרגשה כללית. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס