שעת מבחן דיכוי דקסמטזון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/03/2022 | 02:24 | מאת: יוני

שלום בשנות הארבעים בדיקת קורטיזול בדם קצת מעל הגבול העליון של הנורמה - 573 (הערך העליון הוא 535). רופא המשפחה ביקש שאעשה מבחן דיכוי דקסמטזון עם 2 כדורים של 0.5 מ"ג בלילה לפני הבדיקה. בתחילה אמר לקחת ב 12 את הכדורים ולעשות את הבדיקה בשמונה. מאחר ואני הולך לישון מאוחר בלילה, שאלתי אם אפשר לקחת ב 2 בלילה ולעשות את הבדיקה ב- 10 הוא שאל מתי עשיתי את הבדיקה של הקורטיזול, אמרתי ב 10 בבוקר, אז אמר שזה בסדר לקחת את הכדורים ב2 ולעשות את הבדיקה בעשר. אני קורא שיש משמעות רבה לשעה בה נלקחת הבדיקה ושזה צריך להיות עד 8 בבוקר. 1. האם זה מאוד משנה? 2. האם מי שרגיל לישון מאוחר ולקום מאוחר זה שונה? 2. במקרה שלי שהבדיקה הקודמת היתה בעשר בבוקר, אז ההשוואה הנכונה יותר תהיה שהמבחן דיכוי יהיה עם בדיקה באותה השעה (10 בבוקר)? ולסיכום, האם זה בסדר לקחת את הכדורים ב2 ולעשות את הבדיקה בעשר? תודה

שלום רבף א. לבדיקת קורטיזול מיקרית אין משמעות אבחנתית, אם היא לא מאוד נמוכה. עליה ברמת הקורטיזול יכולה לשקף מצב של לחץ נפשי או כח סטרס אחר. בקיצור, היא לא אבחנתית, לא ב8 ולא ב10 בבוקר. ב. בביצוע טסט- מקובל לקחת הכדורים בשעה 11 בערב, ולבצע בדיקת דם לקורטיזול בשעה 8 למוחרת. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס