חוות דעת - עבור אחותי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/02/2022 | 12:39 | מאת: shai

שלום רב, אחות הבכורה בת 55 עברה בדיקת U.S ( סקירה על קולית ) של בלוטת המגן סיבת הפניה: קוצר בנשימה ואלו הממצאים אשמח לחוות דעתך בנידון – תודה רבה מראש . בלוטת מגן: איסטמוס – ברוחב 0.3 ס מ , מרקמו הומוגני. אונה ימנית – בגודל 1.8*1.6 ס מ, אינה מוגדלת, מרקמה אינו אחיד בתוכו הודגם קשר - ציסטי זהיר בגודל 0.2 ס מ. אונה שמאלית – בגודל 1.7*1.3 ס מ, אינה מוגדלת, מרקמה אינו אחיד. במעבר בין האיסטמוס לאונה השמאלית הודגם קשר איזואקואי בגודל עד 0.8*0.6 ס מ. בלוטות רוק-תת-לסתיות בלוטה תת לסתית מימין – הודגמה בלוטת לימפה בגודל 2.0*1.1 ס מ, בעלת מראה שמור. בלוטה תת לסתית משמאל – הודגמה בלוטת לימפה בגודל 2.6*0.8 ס מ, בעלת מראה שמור. בלוטת הפרוטיס: בלוטת הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. לאורך הצוואר הקדמי מימין הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 1.2 ס מ, בעלות מראה שמור. לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 1.1 ס מ, בעלות מראה שמור. סיכום: קשריות שתי האונות יכולים להתאים ל TIRADS 3 - מומלץ המשך מעקב ובירור. תודה רבה שי

שלום רב, א. מדיקו -לגלית לא מקובל לתת דעה רפאוית לקרובי משפחה ללא נוכחות המטופל ללא הסכמתו . לכן אני ממליצה לאחותך לפנות לרופא המטפל שהפנה אותה לאולטרהסואנד צוואר, ולקבל כל ההסברים . את/אתה יכול/ה להתלוות אליה בביקור. ב. מטקסט ההפניה מופעיים מספרים מוזרים, ככל הנראה לא רלוונטיים, כדאי להבין למה הם מתייחסים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס