ויטמין די

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

03/02/2022 | 08:45 | מאת: מאור

שלום, אשמח לשאול אני בן 22, כבר כמה שנים לוקח ויטמין די בגלל רמה נמוכה. משום מה הספיגה שלי לא טובה, במשך הרבה זמן לקחתי 2000 יחבל כל יום ולמרות זאת נשארתי עם 24 ng/m. לאחר נטילה של 5000 יחבל במשך 4 חודשים בערך הגעתי ל 34 ng/m. לא מדובר במינון נמוך ומצד שני להבנתי גם לא מזיק, אך האם כדאי להמשיך בו? חזרה ל 2000 כנראה תוריד את הרמה כי זה לא מספיק. כמה את ממליצה לקחת?

שלום רב, אני מציאה לרדת למינון של 2000 יחידות ליום, ולחזור על בדיקת הדם בעוד 4-6 חודשים. בברכה, דר ילנה סיגל

06/02/2022 | 13:40 | מאת: מאור

תודה לצערי בקופה ניתן לחזור על הבדיקה רק פעם בשנה האם את חושבת שעם 2000 יחבל ביום הרמה תישאר ולא תרד? האם נטילה של 3000 4000 מזיקה?

שלום רב, א. אני חושבת שעם 2000 IU ליום הרמה תישאר סבירה. כמובן, אינני יכולה לנבא. ב. מינונים גבוהים של ויטמין D, כמו כל תרופה אחרת, לא מומלצים. ג. רמת ויטמין D של 24 ng/ml היא בהכלט רמה סבירה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס