תוספי סידן לילד ומבוגרים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/01/2022 | 10:42 | מאת: אמא

שלום 1. ישנם מחקרים שתוספי סידן מעלים את הסיכוי לחלות במחלות לב מאיר ותוספי סידן מייצרים פלאק בכלי דם. אם כך למה מומלץ לקחת תוספים, והאם יש דרך לעקוף את זה? ליטול כמות קטנה יותר או האבקה וכו'? אני אפילו חושדתמחלבמועשר ועל מיני כאלה כי יתכן שבידו סינטטי הרי מזיק - למה לתת לילדים למשל? 2. בני סובל מעיכוב גדילה. התור לרופאה האנדוקרינית נקבע לעוד חמישה חודשים. הבנתי שאבץ, ויטמין A ונחושת ויוד קשורים להפרעות גדילה. ויטמין די הוא מקבל תוסף. כל הזמן אני קוראת שפעם מוצאים חסר ביוד באוכלוסיה בגלל המים המותפלים ופעם חסר באבץ נפוץ אצל ילדים בררנים וכו' וכו' וסידן וברזל - האם לא כדאי ליטול מולטי ויטמין בילדות בטח לילד כזה - מה דעתך?

שלום רב, א. מומלץ להקפיד על צריכת סידן יומית שלסידן של 1200- 800- מג ממזון ותוסף יחד. מינון עודף עלול לקדם מחלת לב. הצריכה המומלצת תלויה בגיל המטופל. ב. לגבי מינון שהבן שלך צריך- נא לפנות לרופא ולדון במקרה, ולא באופן כללי. באופן כללי- נותנים תוספי סידן לילדים כדי לאפשר בניה טובה של העצם. אם מקבל מספיק ממזון- אין צורך בתוסף. ג. לגבי חוסר מינרלים שונים- יש להחליט עם רופא המטפל לגבי בדיקות מתאימות וטיפול מתאים. לא ניתן לתת המלצות טיפוליות דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס