היריון שני - תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/01/2022 | 22:12 | מאת: אנה

הי דר ילנה אני בהיריון שני , ילדתי לפני 5 שנים ומאז יש לי תת פעילות מטופלת ביוטירוקס מינון 100 , עשיתי בדיקות דם לאחרונה יצא לי 9.55 לפי מה שהבנתי מהרופאת נשים שלי שזה לא תקין וחייבים לעלות את המינון , נסיתי לקבוע תור לאנדקנרלוג אבל התור מאוד רחוק , בבקשה תעזרי לי כמה אני צריכה לקחת בכל יום ?

שלום רב, א. יש לטפל מהר, כך שתדרשי תור דחוף. ב. בינתיים תכפילי את מינון התרופה, ותחזרי על הבדיקה בעוד שבועיים בברכה, דר ילנה סיגל

המשך לתשובתי: יש לקחת התרופה בבוקר בצום עם מים בלבד, כרבע שעה לפני כל אוכל, שתיה, ותרופות, כולל ויטמינים ותוספי מזון. בברכהף ילנה סיגל

02/02/2022 | 09:39 | מאת: אנה

הי דר ילנה דיברתי עם אנדקנרולוג בטלפון הוא הציע שאני שלושה ימים אקבל 200 וארבעה ימים 100 ולחזור על הבדיקה עוד שבועיים . האם לדעתך זה בסדר או צריך להוסיף עוד

יכול להיות מספיק. יש רק שתי דרכים: או להעלות בהרבה ובהמשך לרדת, אם המינון יהיה גבוה, או להוסיף מפחות בהתחלה ולהוסיף עוד בהמשך. שתי הדרכים טובות. במיקרה של היריון אני בעד להעלות המינון בהרבה, ולהוריד בהמשך, אם יהיה צורך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס