Aclasta וטיפול שיניים כירורגי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/01/2022 | 16:32 | מאת: אוסטאופורוזיס

שלום פרופ כותבת לך דר בלסקי ליאורה , רופאת שיניים. למרפאתי היגיעה פציינטית שצריכה לעבור עקירה, שתל והרמת ריצפת הסינוס.את הפעולה הכירורגית שציינתי יש לבצע דחוף וזאת מפני שעלול להיגרם נזק באי עשיתה. המטופלת בריאה למעט אוסטאופורוזיס. בת 59. טופלה ב 1/22 בaclasta. שאלתי: האם ניתן לבצע האמור? האם יש צורך במהתנה מסויימת מקבלת העירוי? הפעולה תתבצע עי כירורג פה ולסת. לתשובתך אודה דר בלסקי

דר בלסקי שלום רב. א. אם הפעולה הדנטלית היא דחופה- היא חייבת להתבצע. לאנשים המטופלים בביספוספונטים קיים סיכון מוגבר לפתח אוסטיאונקרוזיס בלסת, לכן יש להרחיק ככל האפשר את הפעולה הכירורגית ממועד קבלת אקלסטה, אך אם אין בריריה- יש לבצע אותה כשצריך.אין הכנה מיוחדת. מומלץ לתת טיפול אנטיביוטי ולהשתמש בשטיפות פה. הנה המלצות מספרות של כירורגיה פה ולסת מ 2021. Surgical treatment including tooth extraction in antiresorptive agent users Tooth extraction has been well documented to be one of the most serious risk factors for developing ARONJ [1, 2, 10, 30, 35]. The estimated risk for developing BRONJ after tooth extraction in cancer patients receiving IV bisphosphonates ranges from 1.6 to 14.8% [1, 10]. Most recently, it has been recommended that dentists start invasive dental treatment without discontinuation of IV or oral bisphosphonates [10, 30], although it has been previously recommended that non-restorable teeth may be treated by removal of the crown and endodontic treatment of the remaining roots without extraction in cancer patients receiving IV bisphosphonates [1]. Perioperative administration of antibacterial agents is recommended when tooth extraction is performed. Moreover, it has been recommended that smoothing the remaining sharp edges of alveolar bone and wound closure with mucoperiosteal flaps lined by periosteum should be performed [30]. לא הצלחתי להעלות את המאמר כולו, הינה הקישור אליו: https://journalimplantdent.springeropen.com/articles/10.1186/s40729-021-00323-0. מצרפת לך מכתב לרופאי שיניים בבריטניה עם המלצות כלליות. בברכה ובהצלחה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס