אבחון פעילות יתר בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/01/2022 | 19:24 | מאת: פרי

שלום רב, אני כשנה וחצי אחרי לידה, וסובלת כבר כ-3 חודשים מפעילות יתר בבלוטת התריס. אין לי תסמינים חריגים, אולי רק עייפות, אך גם היא לא חריגה במיוחד. ביצעתי השבוע מיפוי בביה ח שערי צדק, וכעת קיבלתי את התוצאות: בלוטת התריס מוגדלת במיקום תקין. הקליטה בבלוטה מוגברת דיפוזית, אך קיימת חוסר הומוגניות קלה בקליטה, עם ירידה יחסית בקליטה באזור האיסטמוס ובקוטב העליון של האונה השמאלית. סיכום רופאת ביה ח: זפק מעט לא הומוגני עם רושם לקליטה מוגברת. ויתכן שמדובר בשלב בהתפתחות של מחלת הגרייבס, אבל לאור חוסר ההומוגניות הקלה בקליטה לא ניתן לשלול שלב מאוחר בהתאוששות מטירואידיטיס. עד כאן אבחון מד ר בבית החולים שערי צדק. שאלתי, מה יותר סביר ללמוד מהבדיקה, ומהם הפעולות שאני צריכה לבצע כעת [בדיקה נוספת או טיפול]? תודה רבה

שלום רב, פעילות יתר של בלוטת התריס אחרי לידה יכולה לנבוע משתי סיבות: או מחלה דמוית דלקת (ואז אין קליטה במיפוי), או מחלה אוטואימונית בשם מחלת גרייבס (ואז יש קליטה מוגברת בבלוטה במיפוי). הדלקת מתחלוף מעצמה, הגרייבס דורש טיפול תרופתי. במידה והתמונה במיפוי לא חד משמעית- החלטה על התחלת טיפול תרופתי אמורה להתבצע על ידי רופא המטפל. אינני יכולה לתת המלצות טיפוליות דרך הפורום. מציעה לך לפנות לרופא המטפל ולדון אתו על אפשרות הטיפול התרופתי ועל צורך בו. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס