פענוח בדיקת צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/01/2022 | 13:50 | מאת: שוש

שלום, אני בשנות ה50. לפני כשנתיים עשיתי בדיקת צפיפות עצם שתוצאותיה:. מפרק ירך מינוס 1.0 עמוד שידרה פלוס 1.8. עכשיו עשיתי בדיקה נוספת: מפרק ירך -1.4 עמוד שדרה - מינוס 1.0. אני מבינה שהבדיקות מעידות על התדרדרות. 1. מה משמעותה? 2. מה עלי לעשות? התורים לרופאים רחוקים...

שלום רב. א. באופן טביע צפיפות העצם יורדת בגיל המעבר לאחר הפסקת מחזור. ב. באופן כללי - הטיפול למניעת הידרדות בצפיפות העצם ולמניעת שברים כולל צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף יחד (אם אין הורית נגד לנטילת תוספי סידן), הקפדה ברמה טובה של ויטמין D, אם המלצה לקחת 800-2000 יחידות של ויט D ליום, תלוי ברמה התחלטית של הויטמין, העדר עישון, ופעילות גופנית סדירה של 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. על כל השאר- מחליטים בדיון פנים מול פנים עם רופא. בברכה, דר ילנה סידל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס