האם התוצאות תקינות לחולה סכרת?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/01/2022 | 01:31 | מאת: נעמה

שלום בת 72, ברקע (כבר שנים) יתר לח"ד וסכרת, מטופלת בתרופות ללח"ד וסכרת. הטיפול לסכרת הוא גלוקומין 3 פעמים ביום. בדיקת דם אחרונה: סוכר בצום 175, H1C 6.5 האם זה נחשב לתקין אצל חולה סכרת או שזה דורש שינוי בטיפול התרופתי? ואיזה טיפולים אחרים אפשריים יעילים במקרה כזה? והאם מקובל להמשיך טיפול אצל רופאת המשפחה או שזה הזמן לבקר ולהיות מטופל אצל אנדוקרינולוג? תודה

שלום רב, א. יתכן ורמות הסוכר של הגברת משתנות, כי HBA1C של 6.5% מעיד על כך שככל הנראה ישנן ערכי הסוכר נמוכים יותר. ב. לאנשים מבוגרים מסוכן להוריד רמות הסוכר יתר מדי, לכן חשוב לעקוב, ואם 175 זה מקרי- להמשיך ללא שינוי, ואם ערכי הסוכר גבוהים במדידות חוזרות- לשקול שינוי הטיפול. ג. שינוי הטיפול קודם כל מתייחס לתזונה. במיקרים רבים הקפדה בתזונה המומלצת עם הגבלת פחמימות זמינות משפרת את רמות הסוכר. לכן היתי ממליצה להיתייעץ עם תזונאית. ד. קיימות אפשרויות טיפול תרופתי שונות, ויש לדון בשה עם רופא בבגישה. ה. מי שמטפל בחולה סוכרת בדרך כלל זה רופא משפחה . אך כמובן את יכולה לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס