תוצאות בדיקות.

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/12/2021 | 01:07 | מאת: ישראל

שלום! האם יכולים להיות תסמינים כשה-ACTH גבוה אך הקורטיזול תקין? תודה רבה רבה מראש!!!

שלום רב. השאלה לא בורורה. כשה ACTH עולה- הקורטיזול עולה, זה החוק הפיזיולוגי. בברכה, דר ילנה סיגל

15/12/2021 | 11:50 | מאת: ישראל

אז כאן יש מקרה באמת לא מובן שה- ACTH גבוה והקורטיזול לא, אולי עם כל הרקע זה קצת יותר מובן- זה במעקב, אני מבין, ברור שאני בקשר עם הרופא המטפל ובמעקב, אך מבקש רק האם תוכלי בבקשה לומר האם כשה- ACTH גבוה- מה שגורם לתסמינים זה הקורטיזול הגבוה בעקבותיו, או שייתכן שכבר ה- ACTH הגבוה - זה לבד גורם לתסמינים? [התשובה נחוצה למקרה הזה בו רק ה- ACTH גבוה] (ברור שאני בקשר עם הרופא המטפל וכמו שכתבתי למעלה אך בבקשה ממש ממש אשמח לשמוע חוות דעתך על השאלה הזו) תודה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!!!!!

שלום רב, התסמינים באים כתוצאה מעליה ברמת קורטיזול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס