צפיפות עצם נמוכה בגבר בריא ופעיל

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/11/2021 | 18:55 | מאת: אריק

שלום ד"ר, עשיתי בדיקה של צפיפות עצם כחלק ממחקר (לא כתוצאה מתלונה או בעיה כלשהי) וקיבלתי תוצאות מאוד מדגיאות קצת עלי: גיל: 40 גובה: 175 משקל: 65 ק"ג סה"כ בריא. מבצע פעילות גופנית כמעט כל יום (ריצה או שחייה ואימוני כוח) אני משתדל לאכול אוכל מגוון - אוכל בשר או עוף פעם בשבוע ואוכל מוצרי חלב כל יום. לא מעשן. שותה בערך 5-6 כוסות קפה חלש ביום (מניח שזה שווה לבערך 200 מ"ג קפאין) ביום, ושותה בערך כוס קולה זירו/פפסי מקס ביום. עובד בעבודה משרדית - רוב הזמן בישיבה, אבל משתדל לקום ולזוז כמה שאפשר. ישן בערך 6 שעות בלילה (לא בטוח אם זה רלוונטי...) אלה תוצאות הבדיקה Bone Densitometry Report: The BMD measured at AP Spine L1-L4 is 0.911 g/cm² with a T-score of -2.3 is low. Treatment, if not already being done, should be started. A follow up DXA test is recommended in one year to monitor response to therapy. Left Femur: Region: Neck left. BMD: 0.975 g/cm^2 YA T-score -0.4 AM Z-score: -0.4 Region: Total left. BMD: 1.002 g/cm^2 YA T-score 0.0 AM Z-score: -0.5 Right Femur: Region: Neck right. BMD: 0.969 g/cm^2 YA T-score -0.5 AM Z-score: -0.5 Region: Total right. BMD: 1.008 g/cm^2 YA T-score 0.0 AM Z-score: -0.4 Body composition: Region Measured: Total Region (%Fat): 14.3% Total mass: 65.5 Tissue Mass : 63,046g Fat Mass: 9,384g Lean Mass: 53,662g Fat Free Mass: 56,165g BMC 2,504 g מבחינת בדיקות דם בשנים האחרונות: Ca-Calcium (B) mg/dl: בין 9.1-9.9 בשנים האחרונות Albumin (B) g/dl בין 4.5-4.9 בשנים האחרונות Vitamin D 25 (OH) ng/ml: בין 27-30 בשנה האחרונה זה עלה ל 42 (התחלתי לקחת טיפות) TSH mlu/l: בין 1.1-1.86 Testosterone Total | nmol/l 25.4 בשנה האחרונה לפי מה שאני מבין: צפיפות העצם בחוליות הגב מאוד נמוכה מהמצופה/ממוצע ביחס לגברים בגילי צפיפות בעצמות הירך גבוהה מהמצופה אין חוסר בסידן בבדיקות דם בשנים האחרונות, לכן זאת כנראה לא בעיה בתזונה השאלות שלי: 1 - האם אני מבין נכון את התוצאות? 2 - מה יכול להסביר את ההבדל בצפיפויות בין הגב לירכיים (או שזה נורמלי)? 3 - האם אני כן צריך לשנות משהו בתזונה/אורח-חיים? 4 - לאיזה סוג רופא אני צריך לפנות בשביל לראות מה צריך לעשות? אנדוקרינולוג? אני מאוד מופתע מהתוצאות כי אני מרגיש שאני עושה מה שאני יכול בשביל לשמור על תזונה, פעילות גופנית ובריאות ומודאג מהתוצאות. תודה רבה מראש

שלום רב, כן, ישנו הבדל בין נתונים בע"ש ובירך, אך הערך בעמוד השדרה לא נמוך מאוד ומתאים לאוסטיאפניה- מצב בין נורמה ואוסטיאופורוזיס. א. הרופא צריך לראות את התשובה במלאה, עם הצילום שקיבלת, ולא רק את הסיכום. ב. יתכן ויש צורך לבירור, ויתכן ומדובר במוצב מולד(גנטי) שדורש מעקב בלבד. אז ההמלצה היא לפנות לאנדוקרינולוג לבירור. בברכה, דר ילנה סיגל

28/11/2021 | 18:14 | מאת: אריק

תודה רבה על התשובה! אני מעוניין להגיע מוכן לאנדוקרינולוג. מעבר לתשובה המלאה שקיבלתי בבדיקה, האם יש בדיקות נוספות מעבר לאלה שציינתי, שאת חושבת שכדאי לבצע מראש? (ראיתי שכתבת לאחרים שצריך בדיקת זרחן, ויטמין D, הורמון PTH) פשוט לוקח זמן לקבל תור, אז אני רוצה שיהיה לי כל מה שצריך לפני שאני מגיע. תודה

שלום רב, כן מומלץ להגיע עם בדיקות סידן, זרחן, אלבומין, קריאטינין, ויטמין D, PTH, RSH, ספירת דם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס