המוגלובין מסוכרר תקין שולל סוכרת?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/11/2021 | 01:01 | מאת: ריקי

שלום אם בדיקת המוגלובין מסוכרר יוצאת בטווח התקין (סביבות 5), זה שולל בוודאות סוכרת או שיכול להיות אדם עם סוכרת והמוגלובין מסוכרר עדיין יוצא תקין? תודה

שלום רב. במקרים נדירים של מחלות דם ומבנה לא תקין של המוגלובין- יתכן מצב שרמתו לא משקפת את מצב הסוכרת. במצב של אנמיה כרונית עם המוגלובין מאוד נמוך- גםההמוגלובין המסוכרר יהיה נמוך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס