שאלה לד''ר ילנה סיגל

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

07/11/2021 | 21:01 | מאת: יורם

שלום 1. איזה בדיקה יותר טובה הקורטיזול - איסוף שתן או ברוק? 2. ייתכן שהתסמינים קושינג יתחילו להופיע בהדרגה מאז שהקורטיזול התחיל לכלול ואפי' שהיה בטווח או שהתסמינים יכולים להתחיל רק מאז שהקורטיזול חצה את טווח הנורמה? תודה גדולה לך!!!

07/11/2021 | 21:06 | מאת: יורם

תיקון שגיאה- ''מאז שהקורטיזול התחיל לעלות'' (במקום ''לכלול'') סליחה ותודה רבה!!

שלום רב. א. בדיקות קורטזול בשתו, ברוק ובדם (טסטים לאחר נטילת כדורים מסוימים) משלימים זה את זה. לפעמים צריך לעשות את כל הבדיקות האלו, וגם לא פעם אחת. ב.רמת קורטיזול תקינה לא גורמת לתסמיני קושינג. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס