אוסטואפניה בגיל 46?תוצאות בדיקת צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

03/11/2021 | 08:30 | מאת: שיר.ד

בת 46 שוקלת 50 קג גובה 1.5 מטר ברקע 20שנה תת פעילות בלוטת התריס. מאוזנת בבדיקות הדם עברתי כריתת רחם לפני שנתיים ללא כריתת שחלות. עדיין מרגישה שיש לי מחזור לפי התסמינים לפני מחזור של גודש בשד וכאבי ראש במסגרת מחקר ערכתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאות הראו על -1.9 T במפרק שמאלי וT-1.7 במפרק ימני. חוליות הגב נעו בין -1.3 ל-1.6 לפי מה שקראתי מדובר באוסטואפניה. האם בגילי הצעיר זה מקובל? האם זה נובע מהתת פעילות בלוטת התריס שאני סובלת 20שנה? האם ניתן לשפר את המדדים בעזרת תוסף סידן בוויטמין די לפעילות גופנית? האם לדעתך דרוש טיפול תרופתי?

שלום רב, א. כן, אוסטיאופניה יכולה להיות בגיל הזה. ב. אין קשר לתת תריסיות. ג. האם ניתן לשפר את המדדים בעזרת תוסף סידן בוויטמין די לפעילות גופנית?- כן. נא לפנות לרופא לצורך בירור- רמות סידן, זרחן, ויטמין D, הורמון PTH, הערכת צריכת סידן יומית והערכת צורך בנטילת תוסף סידן והחלטה על מינון ויט D. פעילות גופניתאאירובית 2-3 שעות בשבוע. ד. האם לדעתך דרוש טיפול תרופתי? רק בתוספי סידן וויט D, אם יש צורך בבך. בברכה, דר ילנה סיגל

03/11/2021 | 14:58 | מאת: שיר.ד

ממש תודה רבה לך על תגובתך🙏

תרגישי טוב! בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס