Tsh ניסיון כניסה להריון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10/10/2021 | 17:38 | מאת: אנונימית

היי לפני 8 שבועות קיבלתי המלצה מרופא לקחת יוטירקס כיוון שרמות ה tsh שלי היו 2.8, t3 5.6 ו t4 14.9. אני מנסה להיכנס להריון. היום כ7-8 שבועות אחרי עשיתי בדיקה חוזרת Tsh 4.38 T3 4.3 T4 15.5 האם להמשיך לקחת? , זה דבר שיכול לקרות שתרופה שאמורה להוריד רמות היא תעלה אותם? יש לציין שאני גם לוקחת פרוגרסטרון, וביום בדיקת הדם גם לקחתי יוטירקס, לא נתנו לי הוראות אם יש צורך להפסיק את התרופה לפניי בדיקת הדם, זה משפיע? תודה על העזרה!

שלום רב, האם להמשיך לקחת? -כן, ולהעלות המינון. אם את לוקוחת כדור של 50 מקג כל יום- עז תעלי את המינון ל 100 מקג פעמיים בשבוע, ו 50 מקג 5 פעמים בשבוע. יש לחזור על בדיקות הדם בעוד חודש- חודש וחצי. זה דבר שיכול לקרות שתרופה שאמורה להוריד רמות היא תעלה אותם?- לא. נטילת יוטירוקס בבוקר לפני לקיחת דם לבדיקה לא משפיעה על רמת ה- TSH, אך כן משפיעה על רמת FT4, לכן עדיף ביום הבדיקה לקחת את התרופה לאחר לקיחת דם לבדיקה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס