זריקת פורטאו.אחת לחצי שנה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/09/2021 | 14:40 | מאת: אלי

אימי מוכרת כסובלת מאוספרוסיס.שנים מטולת בריבון 150מג לאחרונה התברר החמרה במצב ושברים רבים בעמוד שדרה .והחלה טיפול בסטרואידים עקב הצללות חשודות בריאה .האנדרקיולוגית המליצה על זריקת פורטאו 250אחת לחצי שנה כי רק זריקה זו הוכחה שבונה עצם ועוצרת הידרדרות .במיוחד שכעט החלה שימוש בסטרואידים .הקופה מאשרת טרוסה בלבד של טבע קראתי שזריקה זו יש בה תופות לואי חמורות וגם קראתי שמחליף נותנים שנתיים נסיון ואם לא עוזר נותנים תמקור פורטאו .ולא שייך למצב של אימי כפי שציינתי לעיל .הופה מקשה למרות שפורטאו נמצאת בסל הבריאות במצבים שציינתי לעיל מבקש למומחה שמבין שיענה .

שלום רב, א. טיפול בפואיאו ייתן פעם ביום במינון של 20 מקג, למשך שנתיים. לא קיים טיפול בפורטיאו 250 פעם בחצי שנה. ב. תכשיר של טבע נקרה טריפרטיד, וטרוסה מיוצרת על ידי חברת ריכטר. שני התכשירים מהווים מחליף לפורטיאו, שניהם ניתנים בהזרקה יומית במינון של 20 מקג ליום למשך שנתיים, בדיוק כמו הפורטיאו. ג. לא ידוע על תופעות לוואי חמורות של תכשירים אלו, אך כמובן יש צורך במעקב, כמו גם עם הפורטיאו. ד. כל התכשירים הנ"ל רשומות לטיפול באוסטיאופורוזיס קשה, נמצאות בקופות חולים, ולא מדובר כאן בשום טיפול ניסיוני. ה. התכשירים הגנריים עדיפים על כל קופות החולים, ואם אתם לא מונים לתכשירים אלו- תמיד ניתן לקנות פורטיאו באופן פרטי. אומנם אני ממש לא רופא צורך בזה. אפשר להתחיל בתכשיר שהקופה מאשרת, ובמידה והיהיו תופאות לוואי קשורות לטיפול זה- להחליף התכשיר לאחר. בברכה, דר ילנה סיגל

13/03/2022 | 20:44 | מאת: אלי

אימי משתמשת בזריקת טרוסה יום יום כבר 7חודשים .למרות התויית הנגד של מי שסבלה מסרטן השד ועברה הקרנות לשד ובית החזה וגם נוטלת טמוקסיפין 20מג עקב שברים חמורים בעמוד שדרה .שאלתי היא איזה בדיקות יש לבצע ולעקוב עקב ההיסטוריה הרפואית שציינתי 2ומתי כדאי לערוך בדיקת צפיפות עצם עשתה לפני שנה 3האם זריקת פרוליה אחת לחצי שנה גם בונה עצם4האם בדיקת רמת הסידן בדם זו בדיקה מיוחדת לחוד או ספירת דם רגילה .

שלום רב, א. אם יש הוריות נגד טיפול בתרופה- נא לדון על המשך הטיפול עם רופא המטפל שרשם את הטיפול. ב. אם יוחלט להמשיך את הטיפול- בדיקת צפיפות עצם אפשר לעשות בתום שנתיים של הטיפול. ג. בדיקות מעקב הן בדיקות משק הסידן: סידן, זרחן, אלבומין, וסידן באיסוף שתן 24 שעות. ד. פרוליה היא תרופה שבולמת פירוק ולא בונה עצם. ה. לא הבנתי את השאלה האחרונה. בדיקת דם לסידן היא בדיקת דם לסידן, ובדיקת לספירת דם היא בדיקה לספירת דם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס