טיפול מיטבי לאוסטאופורוזיס?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/07/2021 | 12:09 | מאת: יובל

שלום, יש לי אוסטיאופורוזיס ולפי בדיקת צפיפות עצם שעשיתי אתמול המצב החמיר. אני נכון לממן את הטיפול שלי בעצמי ולא להמתין לשבר/החמרה נוספת. שתי שאלות - 1. האם לאחר טיפול בפורטאו או באביניטי מדד צפיפות העצם יכול להתנרמל חזרה ל-0? 2. האם יש הגיון רפואי בטיפול בפורטאו, מיד אחריו טיפול בפורטאו ואז טיפול בפרוליה כדי למקסם את דחיסות העצם? תודה רבה

שלום רבף א. האם לאחר טיפול בפורטאו או באביניטי מדד צפיפות העצם יכול להתנרמל חזרה ל-0?- כן, אך לא בהחרך. ב.-האם יש הגיון רפואי בטיפול בפורטאו, מיד אחריו טיפול בפורטאו ואז טיפול בפרוליה כדי למקסם את דחיסות העצם?- טיפולי בפורטיאו אחרי סיום טיפול בפורטאיו לא נותנים. אחרי סיום טיפול בפורטיאו נותנים תרופות בעלות השפעה נוגדת פירוק העצם, פרוליה, אקלסטה, פוסלן או ריבון. ג.- כדי להחליט על צורך בטיפול בפואטיאו או אבניטי- יש להיוועיץ ברופא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס